Vrijednost investicije u Vjetropark Podveležje 125 miliona KM

Bez autora
Jul 16 2012

Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dr. Elvedin Grabovica i ministar gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić potpisali su danas u Mostaru Aneks ugovora o koncesiji za Vjetropark Podveležje. Ukupna vrijednost investicije iznosi 125 milijuna maraka, a vjetropark sadrži 16 agregata. Aneks Ugovora o koncesiji podrazumijeva inovirani Terminski plan realizacije projekta s ciljem smanjivanja mogućnosti rizika i otklanjanja eventualnih barijera za realizaciju Vjetroparka Podveležje. Potpisivanjem ovog aneksa ugovora Vlada HNŽ-a i resorno ministarstvo pokazali su opredijeljenost da podrže projekte velikih investicija koji mogu da povedu gospodarstvo te županije naprijed. Potpisivanjem Ugovora dati su dodatni rokovi JP Elektroprivredi BiH da završi Vjetropark u Podveležju. Ovo je projekt od velikog značaja za lokalnu zajednicu, ali i za cijelu Županiju s obzirom na to da će izgradnjom vjetroprarka poboljšati i infrastruktura u lokalnoj zajednici.

Vrijednost investicije u Vjetropark Podveležje 125 miliona KMGeneralni direktor JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dr. Elvedin Grabovica i ministar gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije Amer Zagorčić potpisali su danas u Mostaru Aneks ugovora o koncesiji za Vjetropark Podveležje.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 125 milijuna maraka, a vjetropark sadrži 16 agregata. Aneks Ugovora o koncesiji podrazumijeva inovirani Terminski plan realizacije projekta s ciljem smanjivanja mogućnosti rizika i otklanjanja eventualnih barijera za realizaciju Vjetroparka Podveležje.
 
Po riječima ministra gospodarstva HNŽ-a Amera Zagorčića, potpisivanjem ovog aneksa ugovora Vlada HNŽ-a i resorno ministarstvo pokazali su opredijeljenost da podrže projekte velikih investicija koji mogu da povedu gospodarstvo te županije naprijed.

Potpisivanjem Ugovora dati su dodatni rokovi JP Elektroprivredi BiH da završi Vjetropark u Podveležju. Ovo je projekt od velikog značaja za lokalnu zajednicu, ali i za cijelu Županiju s obzirom na to da će izgradnjom vjetroprarka poboljšati i infrastruktura u lokalnoj zajednici, kazao je Zagorčić, dodavši kako je ugovorom predviđeno da se do nove godine završe dva vjetroagregata, a ostali do 2014. godine.  

Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Elevedin Grabovica kazao je kako će se natječaj za izvođenje radova raspisati već krajem idućeg mjeseca te ponovio kako do kraja godine očekuje završetak izgradnje dvaju vjetroagregata.

Što se tiče izgradnje drugih vjetroelektrana na području HNŽ-a, Ggrabovica je kazao kako je ovo jedini projekt iz obnovljivih izvora energije koji Elektroprivreda BiH ima spremnog, s tim da ima spreman projekt iz termoenergije u Tuzli koji će uskoro biti prezentiran javnosti.

JP Elektroprivreda BiH dobila je koncesiju na 30 godina s mogućnošću produženja, a sastavni dio Ugovora su terminski plan realizacije projekta i studija o ekonomskoj opravdanosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik